Den digitale teoriprøve

Hvordan foregår den digitale teoriprøve

Når du kommer ind i prøvelokalet, får du din egen plads i en afskærmet bås med en 24” touchskærm og et headset.

Du logger ind med MitID og skal lægge din mobil og personlige ejendele væk efter log-in. Det er muligt at logge ind med kode, hvis du er fritaget for MitID.

Når du er logget ind, gennemgår du en guide om hvordan prøven foregår.

Inden prøven starter, får du to øvelsesspørgsmål som forberedelse til prøven. Det er altså inden teoriprøven starter og derfor tæller de ikke med i prøven.

Der digitale teorirøve består af 25 billeder, der er digitalt fremstillet. Der er 2 slags billeder. Den ene slags billeder forestiller en trafiksituation, set fra førersædet i en bil. Den anden slags indeholder spørgsmål om lovstof, som du skal kunne.

Til hvert billede er der 2 til 4 spørgsmål og der er mindst 1 af spørgsmålene er rigtigt. Du skal klikke ved det eller de svarmuligheder, du mener er rigtige. De svarmuligheder du ikke mener er rigtige, skal du lade være. Besvarer du ikke spørgsmålene til et billede, tæller det som en fejl.

For at bestå teoriprøven, må du kun have fejl i 5 af prøvens 25 billeder.

Se video om den digitale teoriprøve

Færdselsstyrelsen har lavet en udmærket beskrivelse og en video med gennemgang af den nye digitale teoriprøve. Klik her og gå til færdselsstyrelsens side.

Her kan du tage den digitale teoriprøve

Fyn: Odense

Sjælland og øerne: Amager, Hillerød, Roskilde, Slagelse og Nykøbing Falster

Jylland: Aabenraa, Esbjerg, Kolding, Horsens, Århus, Holstebro, Viborg, Aalborg og Frederikshavn